vegetartaco

Vegetartaco med bønner

En smakfull og frisk vegetartaco er et sunnere alternativ til den tradisjonelle fredagstacoen.

Som jeg har nevnt i tidligere poster, startet jeg året med et forsett om å lage og spise mer plantebasert mat. Ofte synes jeg vegetar fungerer best i retter med mye krydder og urter, og mat med generelt sterke smaker – slik som asiatiske curryer, indiske gryter eller meksikansk taco.

I stedet for kjøttdeig har jeg i denne oppskriften brukt en blanding av kidney- og mungbønner. Sistnevnte kan også erstattes av grønne linser. Bønnene er stekt med vårløk, hvitløk, kummin, chili og røkt paprika, for å gi en dypere smak.

Her er retten servert i et hjertesalat-blad, men det er selvsagt like godt i tacoskjell eller tortilla. Dersom du er veldig glad i kjøtt, fungerer det også helt fint å blande kjøttdeigen og bønnemixen.

Vegetartaco med bønner

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagCuisine: MeksikanskDifficulty: Lett
Serverer

4

stykker
Forberedelse

10

minutes
Til sammen

20

minutes

En frisk og mettende vegetartaco med bønner og hjemmelaget salsa.

Ingredienser

  • Bønnefyll
  • 1-2 spiseskjeer olivenolje

  • 2 vårløk, finhakket

  • 2 fedd hvitløk, finhakket

  • 1 teskje røkt paprikapulver

  • 1 teskje malt kummin

  • 1/2 – 1 teskje chilisaus

  • 1 boks ferdigkokte kidneybønner + litt av saltlaken

  • 3 desiliter kokte mungbønner eller kokte grønne linser

  • 1/2 teskje salt

  • Tomatsalsa
  • 10 modne cherrytomater, grovhakket

  • 1/4 rødløk, finhakket

  • 1 stort fedd hvitløk, finhakket eller most

  • 1 spiseskje limejuice

  • 1/2 teskje salt

  • En liten bunt koriander, finhakket

  • 1 spiseskje olivenolje

  • 1 teskje frisk chili, finhakket

  • Til servering
  • 2 hjertesalater, ta av bladene

  • Mais

  • Finhakket koriander

  • Eventuelt most eller oppdelt avokado

Fremgangsmåte

  • Bønnefyll
  • Finhakk vårløk og hvitløk. Varm olivenolje i en stor panne, og fres løken på medium varme mens du rører.
  • Når løk og hvitløk er myk og velduftende, tilsett krydder og chilisaus. La frese i noen sekunder, før du tilsetter kidneybønnene, og cirka halvparten av laken fra boksen.
  • Hell oppi ferdigkokte mungbønner eller linser og salt, og la koke mens sausen reduseres i cirka 4-5 minutter. Smak til med eventuelt mer krydder eller chilisaus.
  • Tomatsalsa
  • Grovhakk tomatene, og bland sammen med resten av ingrediensene. Smak til med eventuelt mer limesaft eller salt.
  • Server hver taco i et blad hjertesalat med cirka 2 spiseskjeer bønnemix og topp med ønsket tilbehør.

Tips

  • Lag mange små tacoer i salatblader, spre rundt på et stort fat og server som en forrett.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*