Verdens beste burger

En saftig og god burger med ost, bacon og syltet rødløk.

  • Antall: 10 små, eller 8 store 
  • Vanskelighetsgrad: Lett 
  • Forberedelser: 20 minutter 
  • Steketid: 6 minutter 

Ingredienser:

Burger:

  • 800 gram karbonadedeig
  • 1 spiseskje dijonsennep 
  • 1,5 spiseskje worcestershiresaus
  • 1 eggeplomme
  • 1 desiliter panko (tørre brødsmuler) 
  • salt og pepper

Syltet rødløk: 

  • 1 stor rødløk
  • 2 desiliter eddik – hvitvinseddik eller eplesidereddik
  • 2 spiseskjeer sukker 
  • 1 klype salt 

Hamburgerdressing: 

  • 1 eggeplomme 
  • 1 spiseskje dijonsennep 
  • 1 desiliter solsikkeolje 
  • 1 teskje sitronsaft 
  • salt og pepper 
  • 2 spiseskjeer BBQ-saus 
  • 1 spiseskje ketchup 

Annet: 

  • Hamburgerbrød og annet ønsket tilbehør som ost, bacon, sylteagurk, tomat osv.

Fremgangsmåte: 

Hamburger:

  1. Bland karbonadedeig, sennep, worcestershiresaus, eggeplomme og manko i en bolle. Strø over en klype salt og litt fersk pepper. Bruk hendene, og kna deigen godt så alt blandes. 
  2. Form kjøttblandingen til små kuler. 
  3. Ha kulene over på et stekebrett, med god avstand mellom hver. Bruk en liten tallerken (uten stett), og press hver burger flat. Denne metoden gjør hamburgerne mer jevne i overflaten. 
  4. Stekes på grill eller i panne 2-3 minutter på hver side. 

Oppskriften fortsetter under bildet:

Syltet rødløk: 

  1. Del rødløken i to, og skjær så i tynne strimler. 
  2. Ha eddik, sukker og salt sammen i en liten bolle, og rør til sukkeret har løst seg opp. 
  3. Hell løken i eddiken. Bland godt, og la stå i romtemperatur i 20-30 minutter. Rør innimellom så all løken blir dekket av eddik. 

Hamburgerdressing: 

  1. Først starter du med å lage majones. (Hvis du bruker ferdiglaget, dropper du dette første trinnet) Ha eggeplomme og sennep i en bolle. Pisk konstant med en mikser, mens du heller inn oljen i en tynn stråle, litt av gangen. 
  2. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Du skal nå ha cirka 1,5 desiliter majones. 
  3. Bland majonesen med BBQ-saus og ketchup. 
Hamburger med ost, bacon og syltet rødløk.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*